Lars Aas Snekkerverksted AS

Den spede begynnelse
Lars Aas, eller Trappe-Lars på folkemunne, tok svennebrevet med karakteren meget tilfredsstillende, og ble tildelt Bestemannsprisen for beste elev, lærling og svenneprøve av Follo Snekkering i 1994. En flink fyr som allerede året etter startet opp sitt eget enkeltmannsforetak. På det tidspunktet leide han lokaler på Sofiemyr av læremesteren sin Ivar Sivertsen, og fikk dermed fortsette i de samme lokalene han selv hadde jobbet i som lærling. Det ble etter hvert ansatt en fin liten gjeng med superflinke folk, og så var vi i gang. I 1997 ble også mesterbrevet bestått.

Vi trivdes jo veldig godt på Sofiemyr, men har alltid hatt en drøm om å også eie lokalene til snekkerverkstedet vårt. Og så, en vakker dag, kom utrolig nok sjansen vi hadde ventet på.

Villa Vellumstad – en perle ved Langen, nær Siggerud

Skjebnen ville at vi skulle til Ski, bare 4,5 km fra tettstedet Siggerud i Nordre Follo kommune. I 2012 kjøpte vi denne flotte eiendommen helt inntil Langen, der gamle Villa Vellumstad sto. Bygget som tidligere hadde rommet blant annet en fyllepenn-fabrikk, en kiosk og diverse verksteder hadde forfalt fullstendig da vi tok over. Vi måtte altså tenke nytt, men innenfor rammene. Ligger jo tross alt i 100 meters-beltet, dette.

Nye Siggerudveien 815 (Villa Vellumstad), med utsikt mot Langen

La det brenne ned!!


Etter flere år i jevn og standhaftig dialog med kommune og fylkesmann fikk vi ENDELIG klarsignal til å rive bygget, med lovnad om at det skulle få gjenoppstå i ny prakt. Ettersom Lars i tillegg til å være snekkermester også jobber som brannmann, kunne vi slå to fluer i en og samme smekk. I januar 2016 gikk gamle Villa Vellumstad opp i flammer, samtidig som Nordre Follo Brannvesen fikk en kontrollert og vellykket brannøvelse.

Nytt bygg og ny start

Så kunne arbeidet med gjenoppbyggingen starte, noe som viste seg å bli en ny langdrøyd prosess, men i 2019 flyttet vi altså inn i et fiks ferdig og topp moderne snekkerverksted. Verkstedet har hele 300 m2 boltreplass i første etasje, og over verkstedet har vi fått plass til tre lekre leiligheter på totalt 146 m2 hver, fordelt på to etasjer. To av disse leilighetene er i dag til utleie, og ligger virkelig idyllisk til med absolutt nydelig utsikt ut over Langen. Det er dessuten kort vei til rekreasjon og fine turopplevelser i skogområdet rett ved.

Mannskapet

I dag består mannskapet av en liten gjeng med svært dyktige møbelsnekkere, hvorav en også har tømrerutdannelse og -erfaring. Og i tider med stor pågang får vi god hjelp av flinke snekkere utenfra. Firmaets kontorsjef er faktisk også utdannet tømrer i tillegg til mye annet. Så her skal det ikke stå på kompetansen, med andre ord.

Vi er altså i dag totalt seks ansatte, hvorav to er kvinner. Ikke verst for en liten snekkerbedrift!

-Stikk en tur innom oss da vel, så kan vi ta en prat!