Trappesnekkerens trapp

Altså. Når man er gift med en ekte trappesnekker og er i ferd med å bygge sitt eget hus, så er det klart at trappen må få mye fokus. For å være helt ærlig, så ble trappen tegnet først, midt i stua, og huset mer eller mindre planlagt rundt. Kan jo ikke være trappesnekker-frue og ha en liten, uunnselig, samlebånd-trapp gjemt bort i en krok. Det går bare ikke.

Har en drøm…
Foto. Trapp i sving, sett nedenfra.
Vidunderlig sving

Drømmen var en trapp med rene linjer. Minimalistisk men eksklusiv, og kanskje ørlitegranne overdimensjonert. Delikat og maskulin. (Trappesnekker, tryllekunstner. Poteto, potato.)

Gudskjelov er snekker’n kjent med «happy wife = happy life», så han la frem en vidunderlig visjon om en fantastisk 180 graders trapp i en myk sving. Med åpne, fete trinn i mørk amerikansk valnøtt, og med en tykk hvitmalt vange midt under til å bære herligheten. Den skulle formelig sveve og slynge seg oppover mot lyset og være en ekte eventyrprinsesse verdig. I tillegg til å være rimelig tøff, da. Altså spot on for frua, -kjør på. 

Skomakerens, unnskyld, snekkerens barn

Så er det jo sånn da, at når man jobber som trappesnekker, er arbeidsom og pliktoppfyllende på jobb, og bruker de fleste av døgnets våkne timer på betalende kunder, så er det fort gjort at ropene fra sofaen ganske enkelt overdøver hjemme-trappens (og konas) forsiktige hint ved dagens slutt.

Merkelig hvordan tiden flyr, du. Plutselig hadde det gått omtrent et år uten snurten av en brukbar innvendig trapp. Noe som kunne ha vært et problem om man for eksempel skulle glemme å ta frem rent skiftetøy før man gikk i dusjen i første etasje, og garderoben lå i toppetasjen. Det kan skje overaskende ofte, faktisk. I så fall er det jo hendig (og sikkert morsomt for naboen) at man har en trapp utendørs også. Kreativiteten lenge leve.

Frustrert frue

Det hele endte med en diskré henvendelse fra konemor på mail til firmaets ordremottak, med lovnad om eh.. bonus og meget god betaling. Gutta på verkstedet fikk noe å humre over, og ting begynte å skje hjemme.. Vips, så kom dagen da trappen endelig sto ferdig i all sin eventyrlige prakt. Og ja, det ble virkelig en trapp som var verdt å vente på. Vente lenge.

Og snakk om funksjonell trapp, da! I tillegg til å se ut som et kunstverk, blir den i dag brukt som et sted å innta frokosten, sjekke I-pad og spise lørdagsgodis, ta telefoner (stedet med best dekning i hele huset), ha pausetid, ake, trene, turne, og til rett og slett å komme seg opp og ned mellom etasjene i. Innendørs.

-Kona er glad, snekker’n er glad, naboen har begynt å gå på tur. Rene kinderegget.

(OK, kan vel ikke ta kred for at naboen trimmer, men det hadde jo vært gøy..)

Hilsen Trappesnekker-frua 🙂

Da er vi i gang!

Inspirasjon

Tenk at vi ENDELIG har kommet inn i våre nye flotte lokaler på Siggerud! Det har kostet blod, svette, tårer og tatt fryktelig lang tid. MEN nå er vi her, og vi kan nyte en fantastisk utsikt over vakre Langen mens vi jobber så flisa spruter. Har du besøkt oss enda? Du burde ta en tur! Vi kan lokke med en kopp deilig pulverkaffe mens vi viser deg verkstedet vi er så stolte av, og tar en prat om møbeldrømmen du har kommet til oss for å oppfylle.

For er det noe vi er gode på er det møbler. Og faktisk ekstra gode på trapper. Om vi kan si det selv.

Tripp, trapp

En trapp er ikke bare en trapp. Det finnes uante muligheter og versjoner, faktisk er det bare fantasien som setter grenser. Og noen få regler, da. Som for eksempel at man må ha et rekkverk. Og helst barnesikring. Ja, også bør jo trappen være god å gå i, så ikke svigermor snubler i for korte trinn. Men utseendemessig kan man gå helt bananas om man vil, og fråtse i deilige materialer og overflatebehandlinger. Trodde du at om du har sett én trapp, har du sett dem alle? Feil, feil, feil.

Minimalistisk…?

Minimalistisk stil

Tenker du deg en enkel trapp med rene linjer, kanskje med glass i rekkverket og en tynn håndløper? Kanskje lys, gråbeiset eik opplyst av små diskrete lyskilder enten under, over eller ved siden av trinnene..? Lyssetting kan virkelig gi en helt magisk effekt! Eller hva med noe mer maskulint, som mørk amerikansk valnøtt i trinnene, og stålrør i rekkverket?

…eller luksuriøs herregårdstil?

Kanskje du er mer av den romantiske typen, som drømmer om en trapp som er storslagen, luksuriøs og kanskje bittelitt overdimensjonert? Kanskje med brede, tykke trinn i et eksklusivt treverk, hvitmalte vanger og et rekkverk med kunstneriske utskjæringer. -Hvor husets vakre damer i flotte ballkjoler formelig kan sveve nedover trinnene mens gjestene måpende og stumme av beundring venter i hallen nedenunder..?

Eller noe midt i mellom

Velg din egen stil

Uansett hva slags trapp det er du ser for deg, så kan vi fikse det. Ganske sikkert. Om det er en helt vanlig rett trapp som bare skal gjøre nytten sin, eller en trapp som må passe inn i en litt utfordrende romløsning. Eller den helt spesielle «ingen har maken til denne»-trappen. For er det noe vi kan, så er det trapper. Og vi har det perfekte stedet å produsere de på. Om vi kan si det selv.

-Og tar du en tur til oss, så kan vi bevise det for deg også. Så da sees vi?